Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J15a89n 95V41l83a66d11y56k74a

11. 11. 2015 20:10

Ono to tu nefunguje?

0 0
možnosti

Jestli se domníváte, že tímhle sociálním inženýrstvím něco vyřešíte, musíte být dost naivní či odtržený od života. Rodiče, kterým bude záležet na vzdělání dětí, budou dál vyhledávat to dobré školy - a věřte, že nehledí ani tak na nějaké oficální (většinou zfalšované) tabulky, ale právě na doporučení jiných rodičů (kterým vy říkáte pejorativně pomluvy). A klidně budou vozit své dítě na druhý konec města, jen aby nebylo vystaveno šikaně nebo se mu dostalo špatné kvality výuky jen kvůli tomu, že ve třídě bude polovina jedinců, kteří nebudou bu´d schopni, nebo daleko spíš ochotni se něco učit a učitel bude většinu svého času nucen věnovat jim - a to nejen výukou, ale už jen tím, aby udržel ve třídě klid. Pokud píšete, že se zabýváte školstvím, tak takové třídy jistě dobře znáte. A je zcela logické, že rodič, kterému na dítěti a jeho vzdělání záleží, do takové třídy nebude chtít své dítě dát - a to nikoliv kvůli nějakému rasismu či xenofobii, ale ze zcela pragmatických důvodů

1 1
možnosti
Foto

J97a32n 98V73l24a18d73y18k58a

11. 11. 2015 20:09

Jaký sociální inženýrství? Autor tu píše, že v Ústí, jak je zde dobrým zvykem něco nefunguje tak, jak má, a jak jinde normálně funguje. Nikdo tímto zákonem nenutí rodiče, aby jejich dítě studovalo v místě bydliště, ale zaručuje tím, že v místě bydliště máte nárok na školu bez vyjímek.

Pokud dáte na doporučení, tak si klidně vozte dítě ze Skorotic do Svádova, ale nejprve musí mít všechny děti ze Svádova mít možnost se tam do školy dostat, pak až ostatní. Pokud ovšem ve Skoroticích je škola špatná, máte právo, jakožto obyvatel Skorotic, vyvýjet nátlak na své obecní zastupitele, ať se situace zlepší.

1 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Řídím se pravidly, že zkušenost je nepředatelná a že přiznáním chyb lze pouze získat. Klidně mě hledejte v oblasti hudby, o který ale zásadně nic nepíšu. Pracuju ve školství a taky trochu dělám do produkce. A punk!

Seznam rubrik